Sayfalar

12 Mart 2015 Perşembe

Birleşik Haziran Hareketi

Birleşik Haziran Hareketi birbirinden farklı duruşları olan, buna karşın benzer şeyleri düşünen ve söyleyen, eyleyen insanların; örgütlerin bir araya gelmesinden müteşekkildir. Size en yakın toplantısına katılabilirsiniz. Katılınız, dinleyiniz, söz alınız, konuşunuz, tartışınız. 
BHH, Türkiye siyasetinin troykasında (kürtler-kemalistler-islamcılar) bir sapmadır. Birleşik Haziran Hareketinin amaçları hiçbir siyasi çevrenin gündeminde yoktur. Bunların başında: Laiklik geliyor, halkçı-kamucu ekonomi geliyor. BHH'nin hedefi amaçlarını dillendirmek, bunları güçlendirmektir. Bunlar insan kazanılacak değil, insanlarca kazanılması istenen şartlardır: halkçı-kamucu ekonomi, eşit-parasız-bilimsel kamu hizmetleri, eşit yurttaşlık, laik devlet... Açıkçası her biri sosyalizandır. Hiçbiri geleceğe ertelenebilecek şeyler de değildir. 
Seçime aşırı bir önem atfedenler BHH'nin bağımsız davranma kararını eleştiriyorlar. Bu eleştiri hem it gibi aşağılayıp it kadar itibarınız var da gidiyor. Bunu yazanlar Kürt Hareketinin asli temsilcileri değil, soldan eklenenleri. (Bizim tembeller, biri de bu Tkp nasıl oldu da çıktı da yazmış. Sen akademide yükselmek için çalışıp siyasetten yatarken olmasın hacı) 
BHH kendi bildikleri ile ayağa kalkma mecburiyetindedir. Özgür Kürdistan kurulduğunda hepimiz Diyarbakır'a taşınmayacaksa Kürdistan dışında kalan bölgeleri ve yaşayan insanları görmezden gelemez. Siyasetini de Kürt Hareketinin uzun-kısa vadeli amaçlarına angaje edemez. Tembellikle yarışıp çıkışı Kürt hareketinde bulanlardan olmaz. Olmayalım. 
BHH'yi destekleyen insanların (bu insanlar çoklar, gayette bağımsızlar) ve örgütlerin derdi milletvekilliliği masasında pazarlık kozunu arttırmak değil, sahipsiz yada güçsüz kalan onlarca mücadele başlığına hayat vermektir. Dayanışmaktır. 
***
Kendisine düşman gördüğü her hareketi kriminalize yapmayı seven akp ve yandaş basın BHH'ye saldırıyor. Şayet BHH troykanın birine hicret ederse bu saldırı duracak. Yapılmamalıdır. Türkiye Sosyalist Hareketinin önemli bir çoğunluğu bir araya gelmiştir. İçinde Chp ya da Hdp'ye destek çıkacak oy verecekler çıkacaktır. Seçimlerden sonra yeni bir yön belirlenir. Eğer istenen olursa, hem küçümsenen, hem arsızca talep edilen BHH oyları, BHH adına bir kere atılır, sonrası "pufff"... 
***
Seçim sonrasına kalmadan BHH'nin seçim tantanasına kurban gidecek gündemleri görünür, duyulur kılmaya çalışması en büyük işlerinden olacaktır. Başkalarının aklında eminim onlarca başka fikir de vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder