Sayfalar

3 Temmuz 2015 Cuma

Ülke, Rejim Sarsılırken: Ölüme Yatanlar

Hdp %10 barajını aştı ne güzel. Elbette sosyalistlere bir umut verdi. Fazlasını istiyorsak biz yapalım. Hdp'den gelecek en büyük destek budur. 
Şayet Hdp ve Kürt hareketi ile daha ciddi ve ileri ortak işler yapmaya gönüllü arkadaşlar varsa sofradan kalkıp bu işin mutfağına da yönelmelidirler. 
Mutfağında olmadığın sofrada çok oturmayacaksın. Ya ahmak derler, ya dalkavuk! O mutfak: Kobane ve Suriye'dir, Amed'tir, Kuzey Irak'tır.
Hdp adına ahkam kesmek hakkını kendinde bulan bütün söz sahipleri elbette elde silah çatışacak değil. Ama bunu bilerek konuşacaksın. 
Sosyalist isen, şu azlığın sebebini parti/örgüt liderlerine atmak, dedikodu yapmak, Hdp'nin paçasına asılmak kolay; suçun birazı da sende... 
Zamanında liderinden kurtuluşu bekledin olmadı, küstün; dilinin zembereği boşaldı; şimdi sıra Kürtler de, onlar yapacak sen böbürleneceksin. 
Tipik, bir devrin sosyalisti; bir sayfada liberaller ve dsipliler, diğer tarafta sen. Artık sofradan kalkıp işimize bakmanın zamanı... 
Kürtler 40 gün 40 gece düğün dernek kurabilir haklarıdır. Sosyalistlern en fazla yapacağı bir günlük düğün evi ziyaretidir, iyi niyet dileğidir. 
Yukarıda yazılanlar Tivıtır'da 13 Haziran 2015 tarihinde yayınlanmıştır: belirtiler ‏@belirtiler 13 Haz 
* * *
Siyaseten gücünü yitiren, güç kazanamayan her hareket, her dava sağlıklı davranışını da yitirir. Sabırlılığın ve sabırsızlığın kavgasıdır bu. Kimi grubunun varlığı için uğraşır, kimi dışarıda bulacağı kaynağın peşine düşer. Kimi, o gruptan bu gruba koşar. Kimi grup, o fikirden bu fikire... Haklı olan yoktur. İnsan malzemesi oldukça deneyimsiz, deneyimsiz olduğu kadar özgüveni yüksek olur. Çünkü daha hayatla sınanmadılar. Sınandıkları kadar... Gidenler gidecek yine biz kalacağız buralarda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder