Sayfalar

15 Mart 2011 Salı

• notlara not

son bir ay içerisinde üç ülke, iki eyalet, dört şehir, iki ilçe de bulundum/bulunuyorum.

"görgüsüz" insanlara bakarak "şehirli" bir vatandaş olarak yaşamaktansa amaçlarıma yönelik yaşamayı sevmeye başladım. az eşya ve hızlı hareket kabiliyeti olan bir yaşam; hiç bir şeyin beklenmediği, turşusunun kurulmadığı bir gündelik içerisinde gitmek yeterince cazibesini de taşıyor. güncel ile tarihsel arasında kaybolmadan kendi zamanımızda yorulmak.

artık ülkemde olduğuma göre uzun süredir planladığım ama yap(a)madığım kimi şeylere başlayabilirim.
planladığım (özellikle internet yayıncılığı üzerine) bir çok şey olmasına rağmen bunlar için gerekli olan teknik altyapı donamınına sahip olmayışım en büyük sıkıntım. tam olarak yerine oturtamadığım internet yayıncılığı meselesi üzerine önceden hazırladığım yazıyı eklerle genişleterek yayınlamayı düşünüyorum. açıkçası kağıt ile olan ilişkimi hiç bir şey örtemez ama hazırlığı odalarda değil internet üzerinde yapacak gibi görünmekteyiz. bu hafta sonuna kadar internet yayıncılığı üzerine olan yazımı yayınlamış olurum. internet yayıncılığı üzerine onlarca metin bulabilirim ama bu karmaşaya dalmak istemiyorum. yazıdan sonra bu konuda başkalarının da ne dediğine bakacağız. 

altyapı ve içerik olarak iki ayrı başlıkta toplayabileceğimiz internet sayfalarının ilkine dair beceriksizliğimiz olsa bile bu içerik geliştirilmesine engel değil. böylece blogun kapsamını biraz genişletmek zorunda kalacağım. yapılacakların belirtilerinden sonra nelerin olacağı ise katılımcılara bağlı olacaktır. blogun dostlarından gelen öneriler için bir uygulama alanına dönüşecek ve kimileri için de bir şeylere başlamalarına sebep olacaktır.

şimdi bahar geliyor. tohumlarımızı ekelim. sonrasında ne biçeceğimiz ise verdiğimiz emeğe göre belli olacaktır.

her şeyden şikayet edip sonra doğru bildiğimizin güç kazanıp yaşamlarımızın güzelleşip güllük gülistanlık olmasını beklemek gibi bir miskinliğe girmeyeceğiz. bahçemize iyi bakacağız. belirenleri kaçırmayacağız.

hepimize kolay gelsin.

antalya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder