Sayfalar

24 Mayıs 2011 Salı

T: İyi Kitap - aylık okul öncesi, çocuk ve gençlik kitapları dergisi

İyi Kitap ile ancak Türkiye'ye dönünce tanıştım.

http://iyikitap.net/
Bir 10 yıl önce yayıncılığımızdaki ciddiyet ve süreklilik ne kadar kötü ise çocuk-genç edebiyatı başlığı daha da kötüydü. O günlerde ders gereği çocuk edebiyatı, kitaplarını incelerken bunu daha iyi bir görmüştük. Diğer derslerde çocuklara yönelik hazırlanan materyalleri incelediğimizde bu durum iyice vahim bir hal almıştı.

12 Mart ve 12 Eylül'ü gören kuşaklar çocuklarını kitaplardan korkutarak büyüttü. Değişen kuşak ile birlikte yeni anne-babalar çocuklarının kitaplarla haşır neşir olmasını istiyor. Dolayısı ile artan bir ilgi var. Bu arada anne-babaların ne kadar kitap-dergi-gazete okuduğu ise başka bir yazının konusu.

Son yıllarda bunun bütün yayınevileri değerlendirmeye çalıştı. Bugün çocuklarla ilgili kitap yayınlamayan yayınevi kalmadı gibi. Oysa ortada doğru düzgün alana dair bir dergi yok. İyi kitap, ilk önce isminden dolayı bir önyargıya sebep olduysa da yazılanları okuyunca hiçte öyle olmadığı hemen gösterdi.

Büyük laflar etmeden önce küçük şeyler başarmak gerekiyor. Bu da maddi bir külfeti olmayan ve insanların emek verdiği bu güzel yayını takip ederek yapılabilir.

Bir çok yerde ve internette ulaşabileceğiniz bu dergi ücretsiz olmasına rağmen dolu dolu bir içerikle çıkıyor. Muhtemelen çevrenizdeki bir çok kitapçıda da bulabilirsiniz. En azından ankara-dost ve kadıköy-mephisto'da bulunabilir.

Ayrıca yayınevine ulaşamıyorsanız, işte size internet sayfası: http://iyikitap.net/

Hazırlayanların ellerine sağlık. Tanıştığımdan beri de çevremde küçük bir dağıtımcı-tanıtıcısı oldum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder