Sayfalar

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Notos Öykü Dergisi - Sayı: 28 - Haziran Temmuz 2011 - Oğuz Atay

Derginin bu sayısında dosya konusu: Oğuz Atay. Dosya yazıları günümüzdeki Oğuz Atay ilgisine dair onlarca ipucu veriyor. Yazarların Oğuz Atay'da yakaladıkları ve yazarlarda yakalanan Oğuz Atayları da bulabiliyoruz. Oğuz Atay'ın her türlü okurunun ihtiyacına göre yazılar var.

Gazetelerde, Şavkar Altınel'in Oğuz Atay kitaplarını sevemeyişini anlattığı kısa yazısı gündem oldu.

Türkiye enteresan bir ülke, neyin nasıl ifade edildiğinden, dertlerden, kaygılardan daha çok ifade edilenin istenilene ne kadar uygun olduğu öne çıkabiliyor.

Oğuz Atay'ın şikayetlerinde ortak olduklarını düşünen bir kısım okurun çocuklarının Oğuz Atay'dan şikayetçi olacaklar gibi görünüyor. Belki bu biraz kişilerin başkalarında gördükleri hatalara dair acı dillerini birazcık dahi olsa kendilerinden sakınmalarının sonucu olacaktır. Böylece anlaşılmayışlarını Oğuz Atay'ın kaderi ile ortaklaştırmaya çalışacaklar, ancak birer Oğuz Atay karikatürü olarak çocuklarının anılarında yer edeceklerdir.

...
Oğuz Atay'ın Yaşam Oyunu
Hasip Akgül
İnceleme
Akış Yayınları 

Dergide ilgimi çeken Irmak Zileli'nin İnci Aral ile söyleşisi oldu. İnci Aral düşüncelerini açıklarken söyleşilerinin okuduğum Türkiyeli diğer kadın yazarlara göre ne istediğini, ne düşüdüğünü en iyi ifade edenlerden görünüyor.

***

İlgilisine bir kitap önerisi de biz yapalım:
Hasip Akgül üniversitede tezi olan ve Akış Yayınları'ndan çıkan  Oğuz Atay'ın Yaşam Oyunu'.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder