Sayfalar

27 Mart 2014 Perşembe

30 Mart 2014 yerel seçimlerine notlar

Bu notlar @belirtiler adresinde 18 Mart 2014 tarihinde tivitler halinde yayınlanmıştır. 
1. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde solun oylarında ciddi bir artış olmayacak. Gezi ruhuna ne oldu diyerek karamsarlık doğabilir. 
2. Gezi süreci sağcıları ya da Akp seçmenini solculaştırmadı. Akp'den hoşnutsuz ve zaten Akp'ye muhalif kişilere özgüven kazandırdı. 
3. Gezi'nin sonuçları heba edilmediğinde uzun sürede ortaya çıkacaktır. Gerici örgütlenmenin karşısında modern-seküler hayatın ifadesidir. 
4. On yıllardır toplum içerisinde ciddi çalışma yapmış gerici yapının bu kadar kısa sürede çözülmesi imkansızdır. 
5. Yerel seçimlerde alınacak sürpriz başarı/lar gerici yapının çözülmesini hızlandırır. Yerel/genel seçim sadece oy kullanılarak kazanılamaz. 
6. Savunacağı politikayı üretmeyen/taşımayan kişiler ne kadar samimi olsalar dahi proje politikalarının, pr çalışmalarının kurbanı olurlar. 
7. Yerel seçimlerde şayet bir numara yoksa Akp +40 felaket +35 fena +30 eh +25 alırsa gideri vardır. 
8. Akp'nin yüksek bir oy oranı ile bu seçimden çıkması çürümenin kolaylığına ve kişiler için güncel politik tutum geliştirmeye çağrıdır. 
9. Türkiye'de politik gruplar onlarca parçaya bölünebilir. Bu seçimde baskın olan sekülerler ile dini ideal peşinde koşanlar arasındadır. 
10. Sonuca göre Kürt politikerler konumlarını belirleyeceklerdir. 
11. Seçim sonucu ne olursa olsun bu örgütlü gericiliğin karşısında özgüveni, aklı ve azmi olan halkın hakkını yememek lazım. Yol ve yolcu onlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder