Sayfalar

26 Nisan 2014 Cumartesi

Nisan. Gündem! Gündem!

1. Dönem seçim, sandık dırdırını geçti; gittiği yer gerilim ve çatışma...

2. Tayyip bu dönem destekçilerini konsilide ettikçe çeperi geliştirmeye çalışacaktır.

3. Kültürel-kimlikçi politikalar Türkiye'nin Ortadoğulaşmasından ve az olanın hızlıca yok olmasından başka sonuç veremez.

4. Hdp eşit yurttaşlık politikalarından daha çok Kürt hareketi güdümünde "kimlikçilik" politikası yürütüyor.

5. Kimlikçi-mezhepçi politikalar zaten azınlıkta ve dışlanmış olanların hedef yapıyor.

6. Farklılıkların eşit yurttaşlık hukuku ile yaşatılmasından çok ayrımların dillendirilmesi bu insan ve grupların hayrına olmayacaktır.

7. Esas mesele: Karşı cephe bu ayrımlara daha da yüklenecektir. Ortak politikalar oluşturamayan savunamayan cephede yeni bir yıkım olur.

8. Gerici dayatmalara karşı belli başlı politikaları maddeleştirip bunları savunmak ve bu çerçevede dayanışmak çok daha elzem olacaktır.

Devletli ağızdan çıkan her lafı ti'ye alıp Tayyip, Ermenilerin acısına ortağız deyince sevinen saf arkadaşım: mesele halkları barıştırmak.

Kardeşlik için dikilen (ucube!) heykeli yıktıran adam, Ermenilerin acısını paylaşıyor. Bakalım bundan ne çıkacak!
 
Ermeni, Türk, Kürt, Rum, Alevi, Sünni tartışmaları; kayrılma ve ayrımcılığa karşı "eşit yurttaşlık" amacı taşımazsa "balkanisazyon" doğar. 
Türkiye ve Cumhuriyet ile hayali tarihini çarpıştıran insan zihni yaşayanlara sağlıklı bir tutum sunmaz. O da geçmişi kendi aynasında bozar. 
Şayet Aleviler Kürt ya da Ermeniler kadar Batı ilgisine mazhar olsa; bugün iki de bir Alevi katliamlarını anımsatan liberaller görürdük. 
Ermenileri, Hıristiyanların içimizde çalışan militanları gören müslümanların hangi sözü samimidir. "Anlıyorum/paylaşıyorum" -- "ucube!"? 
Ermenilere yönelik göçertme, yağma ve katliamı kınayan liberallerde gram samimiyet görmüyorum. Batı'nın "özeni" onlara görev biçiyor. 
(...) Nuray Mert'in tespiti doğru: Ermeni katliamlarında öne çıkan müslümanlık, Türklük/Kürtlük değil.

Bu tivitler @belirtiler adresinde gündeme dair atılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder