Sayfalar

13 Aralık 2014 Cumartesi

Bu dert kimin: The Cemaat mi, Akepe mi

İçinde yer almadığımız, hakkında kısıtlı bilgilere sahip olduğumuz hatta aynı kulvarda olmadığınız siyasi parti/hareket/çevre/cemaatleri/kişileri "desteklemek" muhtemel yeni kötü sürprizlere sebep olacaktır. 
Bu tür grupların davranışlarına hakim olamadığınız için ilerdeki tutumları bize "beklenilmeyen" ve "savunulmaz" gelebilir. Gelecektir. 
Bu gruplar ve ilişkiler hakkında düşünürüz. Aklımızdaki bütün olasılıklardan biraz baskın olanını ifşa etmemiz şart değil. Bunu yapmayınca demokratlığımıza da, hak bilirliğimize de  halel gelmez.  
Türkiye'de kim yargılanırsa yargılansın kayrılmaya karşı olmak ve adil yargılanmayı savunmak yeterli olacaktır. 
Dün kolkola olduğunu unuttuğumuz bugün kavgalı yarın barışık olabilecek kişi ve gruplardan bahsediyoruz. En iyisi işimize bakmak. 
Karı-koca kavgası yatakta biter derler. Bu da bir koltukta, ortak çıkarda bitebilir. Bitmeye de bilir. Bu bizim derdimiz olmamalıdır. Güçlü gruplardır, dalgalarında boğuluruz. Ayrıca daha önemli gündemlerimiz olmalı. 
Onlar kavga eder, dayağı biz yeriz! Sokak sokakta öğrenilir. Siyaset de... Siyasette kitabi devrimci de demokrat da az biraz kof ve şaşkalozdur. Sokakta ne olup bittiğini bilen insanlar bu duruma daha gerçekçi yaklaşma olanaklarına sahiptir. 
Derdimiz... Canımıza ot tıkamaya yeminli iki grubun kavgasını çözmek değil, buradan onların gerçek yüzünü ifşa etmek olmalıdır. 
Diğer fikirlerimiz kendimizde kalsın. İşimize bakalım.

Bazı tartışmalara bakış



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder