Sayfalar

3 Mayıs 2016 Salı

Yokuş yukarı yürüyenler

Biliyorduk. Kitabı bir bilmeyle olanların buralara varacağını, izlenecek yolu... Çok bir insan değildik. Dinci-Liberal-Ahmak takımının karşısında yelkenleri çok şişiremedik. Geri düştük. Şimdi ilerlesek bile giden gitti.İlginç, bundan sonrası ne olacağı hiç bir kitapta yazılmıyor... Sürprizleri bekliyoruz. Yeniden kazanılacak çok şey var. Muhtemelen yeni bir devri kazanacak bir zamanımız çok olmayacak. Yine de iyimserim halka küsülmez. (Çok da bel bağlanmaz.)
Bu ülkede bir yana düşeceğiniz sırat köprüsü yok. Yine de bu sınırların ince, geçişlerin hızlı olduğu gerçeğini unutturmasın. Onca sınır, alan, ortak küme, ortaklıkları olmayan da onca küme var. 
Şu anki ayrımları düşündüğümüzde bu ülke kimseye yar olmaz. Bunu biliyoruz.Neredeyse bilinen 8 bin yıllık tarihte bunu gösteriyor. Hititler, Akadlar dönemin diğer uygarlıklarından ne kaldı? Ya diğer antik uygarlıklardan? Sonraki devletler, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Rumlar, Ermeniler... geriye ne kaldı? Türkiye'den geriye ne kalacak? Hepsi birbirinden aç gözlü ahlaksız insan sürülerinden geriye ne kalacak? Cahil, arsız, hırsız, açgözlü, sahtekar, yüzsüz, utanmaz, yalancı, ikiyüzlü-binyüzlü, hırslı... Bunlar ölüme gidiyor. Şimdilik başkalarının da peşlerinde gitmemeleri için uğraşıyoruz. Bir yerden sonra bırakabiliriz. Bırakınız. Biz geleceğe kalmalıyız. 
Geleceği iğneyle kuyu kazar gibi kuracağız/kuracaklar. Elbette, o gelen yıkımdan sonra... Şu an yüzümüze vuruyor. 
* * *
Sorun, sadece Türkiye değil, küreselleşme, efendilerin başına iş açıyor. Küçük, hor gördükleri ülkeler, emperyalistlerin hukuk sisteminin delik deşik ediyor. Para sistemini deliyor. Çünkü bu mücadelede kazanmaları lazım... Eski sömürgeciler nasıl yağmacıysa bu yeniler o kadar dil ve iş kurnazı... Dünya muhtemel bir savaş ve içe kapanma devrine gidiyor. Diktatörlükler kurulacak, olanlar daha bir süre yaşayacak. 
* * *
Dünya siyasetinde iki şeye sahip olmak ve bunu süreğen kılmak gerekir: güç + para. Birinin eksikliği yokoluşu getiriyor. Küreselleşme, AB genişlemesinin temelinde daha fazla para kazanma ve gücü koruma yatıyordu. Diğer yazılan-niyet edilen her şey önemsiz olmamakla birlikte birer süstü. Para-güç olmayınca bir anlamları da kalmıyordu. Bizim gibi ülkelerdeki liberal-turuncu devrimciler işte bu süse takıldılar. Savundukları şeyler elbette önemliydi. Ama oldukları yerde sadece birer süstüler. 
* * *
Bir  dünya savaşı bizleri yok etmezse geleceğe bir şeyler bırakabiliriz. Tek isteğim bu.
Yokuş yukarı yürüyen adam, New Mexico
Kaynak: http://pogphotoarchives.tumblr.com/post/80175837363/person-walking-north-up-la-bajada-hill-route-66 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder