Sayfalar

29 Temmuz 2017 Cumartesi

Top Kimde?

Akp genel başkanıyla ulusalcılar Fetullahçıları devletten temizlemek için ittifak yaptılar. Devlet kurumlarında hummalı bir çalışma var. Bu nedenle ulusalcılar Kılıçdaroğlu'nun "adalet" yürüyüşüne soğuk baktılar hatta karşı durdular. Çünkü bu sürecin cezaevindeki Fetullahçılara yaracağına düşünüyorlardı. 

Ulusalcılar için en büyük risk devlet örgütünün Akp genel başkanının elinde olmasıdır. Bu da ulusalcılar için bir dezavantaj. Ulusalcılar her an süreçten egale edilebilirler. 

Ergenekon davası beraatla sonuçlanmadığı sürece ulusalcıların başında demoklesin kılıcı gibi sallanacak. Son günlerde görülen ittifakın dağılmaya meyillli olduğudur. Yine de Fetullah virüsünün yeniden yayılma olasılığı ittifakı yaşatıyor. Bunu bilen Fetullahçılar özellikle sosyal medyada ittifakın zayıf ayaklarına oynuyor. Aynı zamanda Türkiye gazetesinin "Ulusalcılar Darbe Yapacak" haberi Akp-Pelikancı tayfanın da topa girdiğini gösteriyor.

15 Temmuz darbe girişimini halk değil ordu içindeki darbe karşıtları engelledi. Bunların çoğunluğu da akp destekleyicisi değil: cumhuriyetçi subaylardı. Akp'yi korkutan bu kadrolar... 

Akp genel başkanı halkı sokağa çağırdığında darbe yenilmişti. Süreci iyi takip edenler: Gece 23.00-23.30 sırasında olayın netleştiğini görmüşlerdir. Ayrıca bu saatten sonra ikili oynayanlar hükumeti destekleyen açıklamalar yapmıştır. (Abd elçiliği ve Melih Gökçek'in açıklama saatlerine bakın.) 

Diğer yandan seçimle gelenlerin seçimle gitmeye hiç niyetli olmadıkları görülüyor. Türkiye'yi darbeye itecek sebepler iktidar sahiplerinin hırsları, adamlarının koltuk düşkünlüğü ve halka karşı işledikleri suçlardır. İktidarı bıraktıkları gün cezaevine gireceklerini biliyorlar. Bırakamazlar... 

Bu sırada şer yuvası Fetullahçılar da boş durmuyor. Halkı kaosla korkutup kaos çıksın istiyorlar. Kılıçdaroğlu ve Chp'yi biraz tehdit biraz övgüyle bu işin baş rolünü vermek istiyorlar. İstedikleri Fetullahçıları yeniden görevlerinin başına getirecek bir kaos... Şu an hem Akp hem de cemaatçiler kaosu yol açıcı görüyorlar. Bu kaoslar halka yıkım getirecektir. İç savaşa kadar yolu vardır. 

Bakalım gelecek neler gösterecek?

27 Temmuz 2017 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder