Sayfalar

10 Ağustos 2014 Pazar

Cumhur başkanlığı seçim gününden notlar (Ağustos 2014)

4-7 Ağostos 2014 
Halk, Timur'a gitme işini Hoca Nasrettin'den beklemediği güne kadar... Sürecek, sürecek! (@belirtiler · 4 Ağu)

Rte'nin tv konuşmasından anlaşılan: 1- Seçime katılıma önem verdiği 2- İkinci turun olacağı 3- Ekonomiyi hala sıkıntılı bulduğu... (@belirtiler · 5 Ağu)
Hep beraber öğreneceğiz, hep beraber yaşayacağız: farklı dinden, farklı dilden, farklı kökten olacağız yanyana iç içe aynı yerde yaşayacağız (@belirtiler · 7 Ağu
09 Ağustos 2014, Cumartesi 
Yarın bu saatlerde aslında kimsenin bizi kurtaramayacağı ve yine baş başa kaldığımızı anlayacağız. (@belirtiler)
Bu seçimi kazanmak imkansız ve kafası gövdesinden ayrılmış bir ülkede, seçim bunun sebebi iktidarın meşruluk kaynağı... (@belirtiler)
Keşke şu an tek derdimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması olsa... (@belirtiler)
RTE gitse bile hurdaya çıkmış bir devlet, komşu ülkelerin bozulan iç güvenlikleri ve bizi de tehdit eden savaşlar ne olacak. (@belirtiler)
Rte ve tayfası mermerden kale yapmış. Bir sahne kurmuş. Biz orada kumdan kale yapıp yenelim diyoruz. (@belirtiler)
Bütün devlet olanakları yıllardır arkasında olan birisi nasıl yenilir? Oy vererek mi? Geç kalmadınız mı? (@belirtiler)
Yerel seçimden bugüne olan-bitenle ne kadar ilgiliydik? Aldatmaca-yönlendirme haberlere karşı ses çıkardık mı? Neyi yeneceğiz? (@belirtiler)
Seçim yarın, bugün Maliye Bakanı vergi cezalarına af-düzenleme gelecek diyor. Cezası olan biliyor ki Rte istediği oyu alırsa bu af gelir. (@belirtiler)
Eeeee? Hadi İhsanoğlu ne yapsın, Demirtaş ne yapsın? #cbseçimi2014 (@belirtiler)

10 Ağustos 2014, Pazar
Oy ver ya da verme: Ama unutma! Uludere, Reyhanlı, Ethem, Ali İsmail, Soma, "Paraları Sıfırla".... nicesini UNUTMA pic.twitter.com/pNRGOo7gcP (@belirtiler)
***
(*) Cumhur başkanlığı seçim gününden notlar: #cbseçimi2014  (@belirtiler)
1. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi fikri ve önergesi Erkan Mumcu'nundur. Akp vekili iken sunmuş Anap başkanı iken savunmuştur. (@belirtiler)
2. Cb'yi halk seçsin demiş ve parti olarak (Anap) meclisteki seçime katılmamışlardır. (@belirtiler)
3. O gün, akp-c medyası bunu askerin zorlaması olarak medyalarında vermiş, olayı işlerine gelecek şekilde çarpıtmışlardır. (@belirtiler)
4. Halkın cumhurbaşkanını seçmesi fikri uzun süre Akp'de kabul görmemiştir. Mecliste kolayca alacaklarını düşünmüşlerdir.  (@belirtiler)
5. Ne zaman Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi mecliste sorun olmuş. Akp'nin aklına Mumcu'nun önerisi gelmiştir. (@belirtiler)
6. Yemişim Erdoğanla, Gül'ün laf salatası "demokrasi bu", "aracısız" zırlamalarını. "Demokrasi, halkın seçimi" hikayeleri buraya dayanır. (@belirtiler)
7. Aklınızda olsun, yolda-belde biri bunları savunursa söylersiniz. Yoksa Ne Rte ne Gül halkın seçimini filan düşündükleri yok (@belirtiler)
- - - 
(*) Kaynak: serdar akinan ‏@serdarakinan 14:20 - 14 Tem 2014
Ne olur sabredip izleyin sonuna kadar... Bundan altı yıl önce bunları öngördü. Sözün bittiği yer! https://www.youtube.com/watch?v=INidrUmlD1o …
Yukarıdaki girdiler @belirtiler tivitır adresinde yayınlanmıştır. Girdilerin sonundaki @belirtiler bağlantısı tıklandığında gönderiye tivıtır üzerinde ulaşılabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder