Sayfalar

19 Ağustos 2019 Pazartesi

tkp'de taşlıtarla kavgası

Taşlıtarlaya burun kıvırıp büyükşehre hayallerinin peşinde giden genç işler yolunda gitmeyince eve geri döner. Evdekiler bir taşlıtarla için birbirine girerler.

Taşlıtarla'da hakkım var diyen küçük kardeş ise büyükşehre giden genç tarafından egale edilmiştir. Yani, hani derler ya ayak oyunlarıyla. Toplandıkları odada küçük kardeş konuşacakken genç adam ve arkadaşları üzerine yürüdüler. Hazırlıklıydılar. O da yolunu ayırdı.

***
Sanırım tekrar okumanız lazım. İroni bazen mülkiyet ilişkileri ile anlatılır. Az-uz TKP tarihi bilen herkes Taşlıtarla'nın İstanbul'un (zamanında) yoksul semtlerinden olduğu ve TKP'nin örgütlenip saklandığı yerlerden olduğunu bilir

***
Ayrıca "taşlıtarla" Anadolu'da çok çaba isteyen karşılığında az ürün veren yerdir. Eski-yeni bütün TKP'lerin seçmek zorunda kaldığı da budur. Yanlış değildir ama zordur.

***
Her biri ile iyi kötü muhabbetim olan insanların birbirine çemkirmesini daha vahim olayların olmasını izlemek bizlerin (bu işlerin dışında duranların) hiçbirinin hoşuna gitmiyor. Bunların kan davasına dönüşme olasılığı var. Bu da büyük bir fenalık olur tarihimize.

***
Haklı ve doğru yolda olduğunu düşünüyorsan bir feveranla olaylara atlamak yerine işine bakıp "su akar yatağını bulur" diyeceksiniz. Sabır ister ama sonu iyidir.

***
Benim emekçi kimliğimi geldiğim yolu kimse sorgulayamaz. Sipli olmadan önce de sosyalizme açıktım sonra da; SİP ile tanışmadan önce de emekçiydim sonra da... Tercihimde doğru yaptığımı hep inandım. Hala inanırım. Adı ne olursa olsun partilere değil, sosyalizm düşüncesine bakarım. Onun toplumda aldığı yola bakarım.

***
Bir komünist kişilere gruplara değil programa bakar: SOSYALİZM PROGRAMINA. Diğer her şeyi ona göre tartar. Böylece biter kabile kavgasına benzer şeyler.

***
Taşlıtarla'da kalan, şehre giden genç ve küçük kardeşin kimler olduğu bellidir. Açıklamak okuyanların zekasına hakaret olacaktır.

***
Bu toplumun içinde türüyen kötülüğü görüp yaşadıkça mücadelenin değeri anlaşılıyor. Sözümü hep ona göre ediyorum. Herkese selamlar. 

10 Haziran 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder