Sayfalar

22 Nisan 2014 Salı

2013'ten kalanlar.

Aşağıdaki tivitler @belirtiler adresinde 2013 yılında farklı gündemlerde atılmıştır.

13 Ekim
"olsa, başlangıçlar sona kalsa" e.c.

13 Ekim
Cumhuriyeti ve bayrağı tartışmaktan, mücadeleye katmaktan korkanlar, önce kitaplıklarındaki sol liberallerin kitaplarını yaksın!

13 Ekim
Sol liberal söylem ile yıllardır solu eleştiren onun tutuklukla suçlayanlar biraz cesaret ile burnunu büyük işlere sokmalılar.

13 Ekim
Sanatçının (sosyalist) siyaseti eleştirmesine verilen değer; aynı siyasetçinin sanat ve edebiyat yazılarına verilen değerle eşit olmalı.

13 Ekim
Siyaset tarihi "güzel" şarkı söyleyen sanatçıların bildiği, meşhur edebiyatçıların düşündüğü gibi değildir. Onun tarihi aldatıcıdır.

13 Ekim
Sosyalist siyasetin ilk görevi yaptığı siyaseti güzellemek değil; aldanmamak ve kendine bir yol açmaktır.

13 Ekim
İnsanlık için güzel şeyler düşünmek aynı zamanda bunu insanlarla düşünmektir. Kimi takıntılar (haklı yanları olsa bile) terk edilmelidir.

13 Ekim
Sosyalist siyaset geçmişin acılarını unutamaz ama o acıların bekçiliğini yaparak da bir sonuç alamaz.

13 Ekim
Görünenden daha çok içerik ve uygulama değerlendirmek kritik önemdedir. Böylece şaşırtıcı bir çok sonuca ulaşmamız işten bile olmaz.

13 Ekim
Hayalkırıklıkları ya tekrarlardan yada başarısızlıklardan doğar. Tekrarları geçmemiz yeni kuşaklar ve arada kalmış kuşaklar için önemlidir.

13 Ekim
Sosyalist siyasetler ya alternatiflerini doğuracaklar ya da olan alternatifler içinde boğulmayı göze alacaklardır. 2. kolay, 1. zordur.

13 Ekim
Eğer sosyalizm kendi sesini yükseltmek istiyorsa 30 yıllık liberal dili yıkmaktan korkmamalıdır. Destekçiden çözümler inşaa eder hale gelir.

13 Ekim
Konforlu yaşamların aldatıcılığında felsefe yapabiliriz. Ama buna göre düzenlenmiş politik faaliyetlerimiz kötü sonuçlar verecektir.

13 Ekim
Güzün bu vaktinde memlekette anca birkaç kişi bu dertleri düşünmektedir. Bu bile insanın başını önüne eğmesine sebeptir!
***
31 Ekim
Bu ülkenin yarısı hindistan, diğer yarısı Avrupa'dır. Hükümet ise ben Arabım diyor. Bütün Hintlileri de Arap sanıyor.

21 Kasım
1999'da Mhp Meclis'te 2. parti olunca teyakkuza geçen sol, 3 yıl sonra Akp'nin tek başına iktidar çoğunluğuyla 1. parti olmasını önemsemedi. Kimileri bunu egemenlerin hesaplaşması yada suni gündem gördü. Siyasette aldatıcı gündem ile gerçeğin ne olduğunu çok belirlenemez. Milliyetçilerden ya da dincilerden hangisine burjuvazinin ihtiyacı olduğunu ve hangisini seçtiğini bilmek lazım. 1. süpriz, 2. tercihti.

5 Aralık
Sosyalistler siyasi gündemi takip eder, ama buna seyirci olamaz. Programlarına bir yol açmaya çalışırlar. Diğer türlüsü kahvede de var.

***
13 Ekim
Gıdamız hayat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder