Sayfalar

27 Temmuz 2017 Perşembe

Türkiye ruhunu mu arıyor?

1. 
İslamcı ideolojinin savunucusu: Kurtlan kuzuyu yiyip koyunlan kuzuya ağlaşır. (16.6.2017) 
2. 
Türkiye ruhunu mu arıyor? (16.6.2017) 
3. 
Böyle işlerin böyle adamları olur. Yıllar sonra hırslıları, normalleri, bencilleri değil kendince "uyumsuzları" anımsarsınız. Okumak için tıkla. (27.6.2017) 
4. 
Çöküş (Downfall, 2004): Hitlerin son iki günü. İzlemek için tıkla. (30.6.2017) 
5. 
"83 yıl önce Almanya’da “Uzun Bıçaklar Gecesi” yaşandı. Hitler, paramiliter SA örgütünü Nazi Partisi’nden tasfiye etti, 85 SA liderini öldürttü. Hitler'in kontrolündeki SS, partinin tek paramiliter yapılanması olarak kaldı." (#tarih) Hitler (kendi adamlarından oluşan) yüklerinden kurtuldu. Kurtulurken de halka göre acımasız güçlü lider oldu. Siyaset tarihinde kimi liderlerin koltuğu korumak için düzenlediği tezgahlara ve sonrasında yaptığı tasfiyelere benziyor. (30.6.2017) 
6. 
Bazen insanın içini anlamsız bir sıkıntı basar. Bazen... Okumak için tıkla. (2.7.2017) 
7. 
Kılıçdaroğlu, Güvenpark'tan beri yürüyor.
- Bazı siyasi gruplar/sendikalar neden bir süre bekledikten sonra yürüyüşe destek verdi. Bunda Hdp'nin etkisi neydi? Hdp'nin aldığı tutumu öğrenmek için mi beklediler?

- Yürüyüşe Ümit Özdağ, Meral Akşener ve diğer Mhp'li muhalifler katılsaydı; yine de bazı gruplar yürüyüşe katılmak için bu kadar yürekten davranırlar mıydı?

- Bir yürüyüşe katılıp katılmamak nasıl mahallenin kabadayısı ve hanım evlatları seçmesine dönüşür?

- Sosyalizmin Programının bağımsız yolu kimi kesişmelerde yaşanan siyasi tarafların açtıkları yollardan mı gidecektir? (2.7.2017) 
8. 
Doğu Perinçek, Feyzioğlu Tayfasının ve kimi ulusalcıların akp genel başkanı ile gizli ittifakı var. Amacı cemaatin tasfiyesi. 
Bununla birlikte liberallerden boşalan yeri ulusalcılar doldurdu. Muhalif cephede de tersi oldu.

İlginçtir, bu değişim Cumhuriyet gazetesine de yansıdı. İttifak kuranlar gitti, yerine muhalif konumuna düşen liberaller geldi. 
Neyi merak ediyorum? Ulusalcılar nasıl bir kazık yiyecek onu.
Şöyle diyeyim: Ergenekon davasının yeniden başlatılması mantıklı. Çünkü insanlar mahkemede aklanmak istiyor. Ya davalara birileri müdahale eder ve istedikleri gibi gitmezse... Ne olur? Bunun tedirginliği yok değil.
9. 
Herkes birbirini tanıyor. Fetullah ve örgütlenmesinin kökleri geçmişten bir miras da almış görünüyor: 'Gülen onu çok seviyordu, zengin kızla evlendirdi' (10.7.2016)
10. 
Düşenin dostu Af Örgütü, o zaman (1998'de) Erdoğan'a destek oldunuz. Çünkü Türkiye'de sizin (emperyalist ülkelerin) istediklerini yapıyordu/yapacaktı: ikbali vardı. Daha da parlatılacaktı. (2 ay ne ki kral gibi geçirilmişse cezaevinde.) Türkiye'nin demokratikleşmesi masalı altında askeri ve ekonomik çıkarlarınıza ters bütün yasa ve düzenlemeleri kaldıracak biri/birileri lazımdı. O kişi aşağıda resmi bulunan kişiydi. İşler ters gitti koltuğu kapan bırakmamak için eski dostları sattı. Kimi, bu satışı vatanseverlik sandı. Olan budur. Okumak için tıkalyın. (8.7.2017)
11. 
"Erdoğan'ın Eski Yol Arkadaşı: Cezaevi Süreci Düzmeceydi" Okumakiçin tıkla.  (15.7.2017) 
12. 
"Amiral Ertürk: AKP yargılanmak zorunda" Okumak için tıkla. (14.7.2017)
13. 
"Gazeteci-yazar Tuncay Mollaveisoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Anında Manşet’e bu hafta, Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş konuk oldu. Programda, TSK'ya dincileştirme operasyonları yapıldığı iddiaları, ABD'nin Ortadoğu politikaları ve FETÖ operasyonları konuşuldu." Programı izlemek için tıkla. (16.7.2017) 
14. 
Fetullahçılar, yine ortalığı karıştırmak için uğraşıyor. Memlekette her şeyin saman altından yürümesi de onlara yarıyor. (27.7.2017)

Çok Amaçlı İngiliz Anahtarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder