Sayfalar

23 Ağustos 2008 Cumartesi

T: SINIRDA SAYI 11, ÇIKTI.


Bu sayıda da tevazu ve içtenlikle kurulan bir dil kendi yatağında akıyor. ‘Kendi yatağı’ kimin için ne kadar anlamlı bilinmez ama özellikle günümüzde önemlidir diye düşünüyoruz.. Bu sayıyı, … son birkaç ayda doruğa tırmanan politik gerilimi kendi farklılıkları zemininde ele alan eleştiri ve irdelemeler, Biraz Politik ve Trajikomik’le Kutlu Tunca, Liberal Sol Ergenekon’dan çıkabilir mi? ile Mehmet Gürsan Şenalp, İcapsız Notlar’ıyla Orhan Çetinbilek, Sol Modernizm’le Mustafa Soylu, ‘Neoliberal Kodlama Düzeni:TARAF, adlı makalesiyle H.Çetinkaya; şiirin kendisine söz veren yazılarıyla Mehmet İşten, Bayram Balcı, Asuman Susam; M. Duras’dan yazma eylemine ilişkin bir çeviri ve yine onun ‘Sevgili’ adlı romanı üzerine incelemesiyle Ahmet Gögercin; usta işi bir eleştiri,-‘Hayır’ diyen öznenin erdemi’- metniyle Hüseyin Köse; titiz araştırmacılığının en tipik örneklerinden biri ‘Minyatürist Türk Romanı’ makalesi ve ‘homomort’ adlı kara eleştirisiyle İlyaz Bingül; Derrida, yazı ve zaman’a dair incelemesiyle Ahmet Bozkurt; sözün iktidar gizini mülk edinen ilahi kelamın değer yitim sürecini çözümleyen Hayri Y. Yetik; zihin kırıcı ve çarpıcı dilleriyle Erdal Ateş, Mert Saraçoğlu; sinema üzerine uyanık ve ince dokundurmalarıyla Serhan Evyapan; ‘Küba’dan Sevgiler’’de Ernesto Gomez Abascal; ‘Converse Darbesi’ yazısıyla Şili darbesi ve günümüz arasına bizi sıkıştıran İsmail Bukka Kaplan; alay, hiciv ve zekayı kısa öykülerle harmanlayan bir dil, ‘Tımarhane Mektupları’yla, İbrahim Metin; ‘Çalınan Rumuzun Peşinde’ değinisiyle, geleneğin içerden işleyen dili İsmail Mert Başat; ve çeviriler, Rolantd Barthes’ın ‘Yazarın Ölümü, L.Wittgenstein’in ‘Dil Oyunları’ ve Şiirleriyle; (Edip Cansever,) Celal Gözütok, Mehmet İşten, Bürran Saka, Sude Nur, Bayram Balcı, Can Sever, Derya Önder, İbrahim Metin, Feride Erez. … oluşturdular.

‘Günümüzde yaşamımız giderek Dostoyevski romanlarını andırıyor’ tespitini anlamlı ve üretken bir zemin olarak saptadığımız (Kasım 2008) 12. sayısını ‘Dostoyevski’nin gölgesinde’ tasarlamaya başladık.

Katılımınız için: bilgi@aralik.com.tr

Bazı kitapçılardayız:
Ankara: Dost, Turhan, Dipnot / İzmir: Yakın, İletişim, Kabile, Patasana / İstanbul: Pandora, Mefisto, Semerkand, Simurg,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder